onsdag 5 augusti 2009

Vinstdebatten fortsätter  

Den debatt om vinststopp för privatiseringsindustrin som vi beskrivit tidigare här och här har fortsatt med inlägg från såväl Friskolornas Riksförbunds ordförande Kjell-Olof Feldt som DN:s ledarsida. Inläggen bemöts av Östrans Peter Akinder som bland annat skriver:

Att Kjell-Olof Feldt och hans småborgerliga vapendragare i det stora partiet accepterar vinstintressen i välfärden, och underskattar problemen, innebär bara en sak: att socialdemokratin och dess ledning nu avkrävs besked om var man står.
Höstens partikongress är ett lämpligt forum att ge svaret att gemensamma resurser ska användas till välfärd för alla, inte till aktieutdelning för några få.
Debatten om vinst i välfärden har bara börjat.
/Peter Gustavsson

What next?

You can also bookmark this post using your favorite bookmarking service:

Related Posts by Categories



1 kommentarer: to “ Vinstdebatten fortsätter

  • kloktok
    6 augusti 2009 kl. 22:24  

    Trist nog verkar det inte längre finnas något politiskt alternativ som motvikt till privatiseringshysterin. Kanske för att politiken nu är så pass likriktad och för att ideologierna har spelat ut sin roll? Om samtliga etablerade politiska partier nu oreflekterat accepterar vinstintressen i den offentliga välfärden så lär denna utveckling vara svår att bromsa... Den så kallade oppositionen i vårt land är då skrämmande tyst, så jag förmodar att det mest framgångsrika regeringsalternativet i nästa val kommer att vara socialmoderaterna.
    Fridens liljor!